ISO9001 certifikát IT | SK | Vyhľadávanie

Kauza Huawei: NBÚ čaká na stanovisko Únie

huawei.jpgNárodný bezpečnostný úrad zatiaľ nevydá žiadne odporúčanie pre úrady či spotrebiteľov ohľadom využívania produktov Huawei a počká si na stanovisko, ktoré má v septembri vydať EÚ.

USA označili produkty tejto čínskej firmy za potenciálne bezpečnostné riziko a zakázali všetkým americkým firmám spolupracovať s ňou. „Zatiaľ neexistuje dôkaz, že by produkty Huawei predstavovali bezpečnostné riziko,“ uviedol NBÚ. Český Národný úrad pre kybernetickú a informačnú bezpečnosť koncom vlaňajška odporučil štátnym úradom vyhnúť sa infraštruktúrnym produktom Huawei a ZTE. Zákaz využívať technológie čínskych firiem na budovanie 5G sietí v Európe by ich vybudovanie predražil o 55 mld € a oneskoril o 18 mesiacov, tvrdí telekomunikačná asociácia GSMA.

Source: zive.sk reuters.com

Povedali o nás
gasparovic_ivan.jpg"Považujem Taliansko - Slovenskú obchodnú komoru za základný pilier našich vzťahov s Talianskom."
Ivan Gašparovič / Prezident Slovenskej republiky 2004-2014

Sídlo:
Michalská 7
81101 Bratislava
Tel.: +421 2 541 31 290
Sme členom
&nsbp;
Úvod Camit Služby Členstvo Podnikanie Podujatia Publikácie Novinky Kontakty Camera di commercio Italo-Slovacca