Testovanie potravín opäť potvrdilo rozdiely v kvalite

  • Október 3, 2017

shopping-2614149_1920.jpg Aj druhé testovanie Štátnej veterinárnej a potravinovej správy ukázalo, že niektoré potraviny nadnárodných firiem predávané pod rovnakou značkou majú v Rakúsku vyššiu kvalitu

ako na Slovensku. Z 33 výrobkov, ktoré nakúpila inšpekcia vo Viedni, v Senci a Bratislave, mala polovica výrazné rozdiely v kvalite, 11 malé rozdiely a len šesť výrobkov malo rovnaké zloženie pre oba trhy. V mrazených rybacích prstoch Iglo bolo na Slovensku menej rýb, v mrazenej pizze Dr. Oetker menej oblohy, v šunke Berger menej mäsa, v nápoji Fanta bol fruktózo-glukózový sirup namiesto cukru a pod. Podobné výsledky mali aj testy v Čechách či v Rumunsku. Testovanie rozbehne čoskoro aj EÚ, investuje do neho 1 mil. €.

 Späť

Najčítanejšie správy