Týždeň talianskej kuchyne - pozrite si prehľad menu, ktoré na vás čakajú

  • November 20, 2018

SettimanaCucinaItalianaMondo.jpg Milí priatelia,

prinášame vám prehľad menu, ktoré môžete ochutnať počas tretieho ročníka Týždňa talianskej kuchyne.

Radi by sme vám pripomenuli, že uvedené menu platia do nedele 25. novembra.

Dobrú chuť!


Osteria dell’Opera - Gorkého 210/5, Bratislava

Čerstvá “burrata” so šalátom z rukoly a ančovičiek
Víno: Albia bianco Barone di Ricasoli Toscana

Polenta s dubákmi a údeným syrom scamorza
Víno: Friulano Fruscalzo Friuli

Rizoto na červenom víne s klobásou Toscana (mäsiarska výroba Falorni) 
Víno: Primitivo Biologico Varvaglione Puglia

Dezert
prekvapenie “Dolce dell'Opera“
Víno: Moscato d'asti La gatta

28,00 eur

——————

Luna Rossa - Koprivnická 3401/9D, Dúbravka

Studené predjedlo z morských plodov
Teplé predjedlo z morských plodov

Trojfarebné gnocchi s dubákmi a mušľami
Strozzapreti s vôňou mora

“Filetto di Branzino acqua pazza”
(filé z morského ostrieža)

Dezert – špecialita podniku
Káva
Sorbet

35,00 eur

——————

Antica Toscana - Maďarská 101/27, Rusovce

Predjedlo
3 ks bruschetta s hľúzovkou a klobásou
Polievka
Zapekaná cibuľová polievka s ementálom a parmezánom


Prvý chod
Ochutnávka dvoch jedál: Ravioli “Maremmani” s rôznymi druhmi syra a Gnocchi so slávkami a kalamármi

Druhý chod – výber z dvoch jedál


Toskánska klobása “all'Uccelletto” 

alebo

Kalamáre “alla Diavola”

Dezert
Čokoládové tiramisù

20,00 eur
Cena nezahŕňa nápoje.

Odporúčame vám vopred si zarezervovať miesto.

——————

Ristorante Italiano da Cono
Light Park - Račianska 1579/90, Nové Mesto
Za tehelňou - Za Tehelňou 3977/9, Ružinov
Zuckermandel - Žižkova 17/A, Bratislava

Bravčová panenka so zemiakmi a kalabrijskými paprikami
Miešaný šalát
Pečivo

10,00 eur

——————

Sapori Italiani - Krížna 39, Bratislava
U Italiana - Podhora 1319/26, Ružomberok

Predjedlo
Polovičná bruschetta, prosciutto crudo, olivy a syr grana

Prvý chod
Špagety s boloňskou omáčkou

Druhý chod
“Saltimbocca alla romana con pure”
(teľacie plátky, prosciutto crudo, šalvia, zemiakové pyré)

Dezert
Tiramisù

Káva

25,00 eur

——————

Don Saro Cucina Siciliana - Rostovská 7097/22, Bratislava

Predjedlá
“Faccia di Vecchia” s oregánom
Caponata Siciliana
Parmigiana

Prvé chody
Rizoto s morskými plodmi
alebo
Čerstvé tagliatelle s rybou mečiar
alebo
Bigoli “al nero di seppia”
(cestoviny bigoli s čiernym farbivom zo sépie)

Dezert
Sicílske cannoli

Pohár prosecca alebo bieleho vína.

22,00 eur

Odporúčame vám vopred si zarezervovať miesto.

——————

Boccaccio - Farská 1335/36 Nitra

Predjedlá
Predjedlo “Boccaccio”
alebo
Marinované krevety

Cestoviny
Strozzapreti s morskými plodmi
alebo
Ravioli s tekvicou

Druhé chody
Hovädzí steak
alebo
Pražma alebo morský ostriež na stredomorský spôsob

Dezert
Tiramisù alebo čokoládový koláč

2dcl bieleho alebo červeného vína
0,375 minerálnej vody

40,00 eur

——————

Basilicò - Dunajská 25, Bratislava

Pohár prosecca

Paradajková polievka

Prvý chod
Tagliatelle s dubákmi a klobásou

Druhý chod
“Straccetti alla Basilicò”

Dezert
Tiramisù

25,00 eur

——————

Ristorante Pizzeria da Mario e Nicola - Hlavná 619/95, Stupava

Ragù alla napoletana
(čerstvé cestoviny, bravčové rebrá v paradajkovej omáčke, cibuľa, olivový olej, soľ, korenie, ricotový krém)

13,00 eur


Ďalšie menu doplníme čoskoro!



 Späť

Najčítanejšie správy