Reštaurácie už majú denné tržby na úrovni 88% spred pandémie, vyplýva to z dát elektronických pokladníc. Reštaurácie s terasami už majú dokonca vyššie tržby ako vo februári. „Ľudia už chcú ísť von a normálne fungovať,“ komentoval Jozef Bardík, zakladateľ siete reštaurácií Regal Burger. Situácia v obchodných centrách je iná. Reštaurácie tam majú tržby na úrovni iba 50-80% februára, keďže centrá musia byť v nedeľu zatvorené.
Pokiaľ ide o hotely, ich tržby sú zatiaľ iba na úrovni 40% v porovnaní so stavom spred pandémie a na letné mesiace majú zatiaľ rezervácie len na 10-15% kapacity. Tretina hotelov pre nízky dopyt ešte vôbec neotvorila.
Pokiaľ ide o hotely, ich tržby sú zatiaľ iba na úrovni 40% v porovnaní so stavom spred pandémie a na letné mesiace majú zatiaľ rezervácie len na 10-15% kapacity. Tretina hotelov pre nízky dopyt ešte vôbec neotvorila.