Medzinárodná cena Alessandro Narducci

  • September 16, 2020
Posta questo quando hai deciso di partecipare.png

Miluješ taliansku kuchyňu?
Rád varíš a chceš nazbierať skúsenosti u profesionálov priamo v srdci Talianska?
Táto súťaž môže byť pre teba tou správnou príležitosťou!

“Alessandro Narducci International Award” je medzinárodná súťaž zameraná na podporu talianskej gastronomickej kultúry vo svete.

Je venovaná pamiatke mladého talianskeho šéfkuchára Alessandra Narducciho, ktorého život vyhasol predčasne. Svoju prvú a zároveň poslednú hviezdičku od Michelina získal keď mal len 26 rokov.

Súťaž je určená všetkým študentom a amatérskym kuchárom, s výnimkou občanov Talianska, ktorí majú vášeň pre taliansku kuchyňu a enogastronomickú kultúru tejto krajiny a chcú svoj talent pretaviť do profesie.

Jediné kritériá, ktoré musia byť splnené: byť plnoletý a ovládať anglický jazyk.

Súťaž má niekoľko fáz. V prvej fáze uchádzači absolvujú test zo všeobecných znalostí o talianskej enogastronomickej kultúre v anglickom jazyku.

Po nej bude nasledovať druhá fáza, v ktorej uchádzači predstavia fotodokumentáciu svojho súťažného jedla spolu s jeho filozofiou a receptom.

V tretej a zároveň predposlednej fáze si uchádzači zmerajú svoje sily na národnej úrovni a víťaz tohto kola pocestuje do Ríma na medzinárodné finále. Táto fáza nesie v sebe symboliku, keďže sa bude konať počas Týždňa talianskej kuchyne vo svete (23. - 29. novembra 2020). Uchádzačov bude hodnotiť odborná porota, a to buď formou osobnej účasti alebo online formou (v prípade nepriaznivej epidemiologickej situácie).

Veľké finále sa bude konať v Ríme v máji 2021 v Istituto Alberghiero “Tor Carbone” (škola, v ktorej Alessandro Narducci absolvoval svoje prvé kulinárske kroky). Finále sa uskutoční za prítomnosti odbornej poroty, ktorá vyberie víťaza prvého ročníka tejto súťaže.

Víťaz získa trojmesačnú stáž (vrátane ubytovania a stravy) v reštaurácii Acquolina v Ríme,  po boku šéfkuchárov, ktorí boli ocenení hviezdičkami od Michelina, cenu za výhru a bundu šéfkuchára, ako aj ďalšie reklamné predmety od sponzorov.

Hlavnými partnermi súťaže sú okrem Taliansko-slovenskej obchodnej komory aj ďalšie talianske obchodné komory v zahraničí, I.P.S.E.O.A Tor Carbone a reštaurácia Ristorante Acquolina.

Súťaž sa koná pod patronátom UNESCO, Mesta Rím, Ambasciatori del Gusto, Ministerstva zahraničných vecí, Ministerstvo poľnohospodárstva, potravinárstva a lesnej politiky, Assocamerestero a mnohých ďalších.

Bližšie informácie o súťaži, pokyny ohľadom registrácie a pravidlá súťaže nájdete na oficiálnej stránke Medzinárodnej ceny Alessandro Narducci.


 Späť

Najčítanejšie správy