Neapolská pizza prichádza do Rače

  • Marec 8, 2022

 foot.jpeg

 Basilicò otvoril pobočku aj v Rači. Navštívili sme ju a ochutnali slávnu neapolskú pizzu.

Neapolská pizza je najznámejší druh pizze na svete, ktorý je rovnako ako cestoviny skutočným nositeľom značky Made in Italy. Pečenie je jedným z charakteristických znakov neapolskej pizze: prechod pecou je rýchly, pričom teplota v peci je vysoká, aby sa cesto upieklo za jednu maximálne dve minúty. Umne pripravená neapolská pizza má mäkkosť a konzistenciu briošky. Táto vlastnosť si vyžaduje, aby sa pizza zjedla do niekoľkých minút po upečení, pretože neapolská pizza je určená na upečenie a konzumáciu bez čakania: cesto sa po vychladnutí stáva mierne žvavým.

"Používame len produkty z Kampánie, ktoré dovážame priamo bez sprostredkovateľov. Otvorili sme predajňu v Rači, aby si ľudia z tejto časti Bratislavy mohli u nás objednať pizzu. Vždy však odporúčam ochutnať ju priamo z pece, a teda priamo v pizzerii. Je to iný príbeh," vysvetľuje Alfonso Maggiore, majiteľ pizzerie. Interiér pizzerie je pomerne veľký a veľmi útulný, pričom stoly sú dobre oddelené, aby sa zabezpečila správna bezpečnosť zákazníkov. "Koncom mesiaca otvoríme aj terasu s približne 30-40 miestami na sedenie," dodáva podnikateľ.

Objednávame si margeritu a sadáme si. Pizza pripravená v otvorenej peci je horúca a sa z nej pari. Ochutnáme ju a zablahoželáme šéfkuchárovi pizze. Cesto a kôrka sú presne podľa špecifikácií združenia Verace Pizza Napoletana. Aj v Taliansku je často ťažké zjesť dobre pripravenú neapolskú pizzu.

Pre tých, ktorí by chceli vyskúšať pizzu Basilicò v Rači, uvádzame kontaktné údaje pre rezerváciu:


Bazilika - Račianska

Telefón: 0951 676 414

Adresa: Račianska 153, 831 54 Bratislava

 Späť

Najčítanejšie správy