Chute Talianska – kniha Taliansko-Slovenskej obchodnej komory

  • Jún 19, 2017

foto_libro.jpg Radi by sme Vás predstavili knihu Chute Talianska – recepty Talianov na Slovensku, ktorá bola vydaná v máji 2017 pri príležitosti 20. výročia vzniku Taliansko-Slovenskej obchodnej komory.

Po jej otvorení sa ponoríte do chutí a vôní talianskej kuchyne. Sprevádzať Vás pritom budú Taliani žijúci na Slovensku, ktorí svoju kultúru šíria prostredníctvom enogastronómie, ako jedného z hlavných pilierov talianskej identity.

Kniha bola vydaná v slovenskom jazyku. Na 149 stranách, ktoré sú spestrené farebnými fotografiami, nájdete recepty od talianskych manažérov, podnikateľov a šéfkuchárov pôsobiacich na Slovensku. Kniha je dostupná online, ako aj v kamenných predajniach slovenských kníhkupectiev.

Medzi 55 receptami sa nachádza 26 prvých chodov pripravených z najrozličnejších ingrediencií, 14 hlavných chodov z mäsa, rýb či zeleniny, a 15 zákuskov a dezertov. Je to skutočná gastronomická cesta po Taliansku, na ktorej ochutnáte nielen taliansku klasiku známu na celom svete, ako napríklad lasagne, pizzu margherita či tiramisù, ale aj jedlá, ktoré sú typické len pre niektoré regióny, ako cjarson, frico tenero, passatelli či lolli che favi.

Autori receptov na úvod predstavili svoje jedlo, uviedli ingrediencie a detailne popísali postup krok za krokom. Recepty sú obohatené o krátku prezentáciu jednotlivých autorov. Jedinečnosť knihy spočíva práve v širokej škále receptov. 43 Talianov odhalilo kulinárske tajomstvá svojich rodín a generácií. Ich profesionálne profily sú rôzne, ale spája ich jedno: vášeň pre kuchárske umenie.

Kniha obsahuje 2 predslovy, ktoré napísali dve známe osobnosti zo sveta slovenskej a talianskej kuchyne: Martin Záhumenský a Luca Manfè.

Martin Záhumenský je jeden z najznámejších slovenských kuchárov pôsobiaci v zahraničí. Viac ako dekádu pracoval v známych londýnskych reštauráciách ocenených hviezdami od Michelina. Na Slovensku ho poznáme aj z televíznych obrazoviek ako porotcu šou MasterChef 2016. V súčasnosti žije v Toskánsku a prostredníctvom svojho e-shopu bude Slovensko zásobovať skvelými talianskymi produktmi.

Luca Manfè je šéfkuchár pochádzajúci z regiónu Furlansko-Júlske Benátky, ktorý vyše 10 rokov žije v USA. Vypracoval sa na manažéra niekoľkých reštaurácií v New Yorku a stal sa víťazom štvrtej série kuchárskej šou MasterChef USA. Vydal knihu „My Italian Kitchen“.

Chute Talianska – recepty Talianov na Slovensku je kniha, ktorú sa určite oplatí mať vždy poruke. Vďaka nej budete s radosťou pripravovať chutné jedlá pre vašu rodinu a priateľov a spolu tak budete môcť zažiť kúsok talianskej kulinárskej tradície.


Nech žije Taliansko a dobrú chuť!
 

Kniha je dostupná aj online na webovej stránke kníhkupectva Martinus a Panta Rhei.


 Späť

Najčítanejšie správy