Mnohé talianske reštaurácie počas tohto týždňa ponúknu svojim zákazníkom typické jedlá a regionálne produkty, ktoré zvyčajne nie sú súčasťou menu.
Cieľom tejto iniciatívy podporenej Ministerstvom zahraničných vecí Talianska je propagácia značky „Made in Italy“ prostredníctvom aktivít, ktoré sú spojené s dobrým jedlom a vysokokvalitnými produktmi pochádzajúcimi z tejto krajiny. Na Slovensku tento projekt organizuje Taliansko-Slovenská obchodná komora v spolupráci s Talianskym veľvyslanectvom v Bratislave.
Nasleduje zoznam niektorých reštaurácií, v ktorých budete môcť ochutnať degustačné menu:
BRATISLAVA A OKOLIE
Antica Toscana - Maďarská 101/27, Rusovce;
Prvý chod: Domáce zemiakové halušky so šafránom, krevetami a mušľami alebo Rigatoni s omáčkou “gricia”
Druhý chod: Hovädzie “spezzatino” so špargľou alebo Pečená pražma kráľovská s paprikou a bobkovým listom
Dezert: Babičkin koláč
Prvý alebo druhý chod podľa výberu a dezert – 18 eur
Basilicò - Dunajská 25, Bratislava;
Špecialita: „Scarpariello“ na beneventský spôsob so cherry paradajkami, ovčím syrom pecorino a parmezánom - 9,50 eur
Prvý chod: Paccheri s mečiarom, baklažánom a mätou - 12,50 eur
Druhý chod: Bravčová panenka podávaná s redukciou z červeného vína a gratinovanými zemiakmi - 11 eur
Don Saro Cucina Siciliana - Rostovská 7097/22 Bratislava;
Predjedlo: Bruschetta s baklažánovou penou a solenou ricottou alebo Ryžová guľka “arancino” s pistáciami z Bronte
Prvý chod: Tagliolini s „bottarga di muggine“ (sušeným kaviárom z parmice) a citrónovou vôňou alebo Špagety s rybím ragù
Dezert: Koláč s ricottou a hruškami
Luna Rossa - Koprivnická 3401/9D Dúbravka;
Osteria dell’Opera - Gorkého 210/5 Bratislava;
Predjedlo: Tradičná sicílska ryžová guľka “arancino” s ragù, hráškom, vareným vajcom a mozzarellou
Prvý chod: Paccheri z mesta Gragnano s kalamármi a artičokmi z mesta Cerda
Druhý chod: “Coda alla Vaccinara” (hovädzí chvost) s restovanou čakankou a citrónom
Dezert: “Torta tenerina” (mäkký koláč) z mesta Ferrara
Cena: 38 eur
Sapori Italiani - Krížna 39, Bratislava- U Italiana;
Predjedlo: Grilovaná byvolia mozzarella, sušená šunka prosciutto crudo a bazalkový krém - 12 eur
Prvý chod: Ravioli plnené kačacím mäsom a šťavou - 15 eur
Druhý chod: Tournedos Rossini s baby zeleninou - 35 eur
Dezert: “Millefoglie” s krémom Chantilly - 7 eur
Ristorante Italiano da Cono - Light Park - Račianska 1579/90, Nové Mesto
(v prípade záujmu o bližšie informácie kontaktujte reštauráciu)
Ristorante Italiano da Cono - Za Tehelňou 3977/9 Ružinov
(v prípade záujmu o bližšie informácie kontaktujte reštauráciu)
Ristorante Italiano da Cono - Zuckermandel - Žižkova 17/A, Bratislava;
(v prípade záujmu o bližšie informácie kontaktujte reštauráciu)
Ristorante Pizzeria da Mario e Nicola - Hlavná 619/95, Stupava;
(v prípade záujmu o bližšie informácie kontaktujte reštauráciu)
NITRA
Ristorante Friends& Rosario - Ľudovíta Čuláka 1626/11 949 01 Nitra
Predjedlo: Gratinované mušle sv. Jakuba
Prvý chod: Tagliolini s homárom a dužinou z čerstvých cherry paradajok
Druhý chod: “Gran fritto misto di pesce” - vyprážané kúsky rýb, kreviet a kalamárov Stredozemného mora
Dezert: Sorbetto z kalábrijského sladkého drievka
Boccaccio - Farská 1335/36 Nitra;
Predjedlo: Predjedlo “Boccaccio” alebo Marinované krevety
Prvý chod: Strozzapreti s morskými plodmi alebo Ravioli plnené tekvicou
Druhý chod: Teľací steak alebo Pražma kráľovská / Ostriež morský na stredomorský spôsob
Dezert: Tiramisù alebo Čokoládová tortička
Nápoje: 0,2 l bieleho alebo červeného vína, 0,75 l minerálnej vody
Cena: 40 eur
4. ročník Týždňa talianskej kuchyne vo svete. Ktoré reštaurácie budú ponúkať degustačné menu?
- November 13, 2019
S potešením vás pozývame na štvrtý ročník Týždňa talianskej kuchyne vo svete, ktorý sa uskutoční od 18. do 24. novembra 2019.
Najčítanejšie správy
-
Auto: Predaj áut Tesly v Nemecku sa v júni prepadol o 60 %
-
CRIF: V marci zbankrotoval zatiaľ najväčší počet dlžníkov v tomto roku
-
Financie: Objem aktív podielových fondov v SR vzrástol za 10 rokov dvojnásobne
-
Prezident: Slovensko môže mať svetové prvenstvo v energii vyrobenej z jadra
-
Analytik: Mladí sa na Slovensku osamostatňujú neskoro, problémom je bývanie
-
MPSVR spustilo nový projekt, rekvalifikovať chce 25.000 ľudí pre pracovný trh
-
Francúzski majitelia Tesly sa sťažujú, že Muskov extrémizmus im spôsobil ujmu
-
Analytik: Domáci turizmus v SR bude musieť ponúknuť viac než len prírodu
-
Skupina DER Touristik SK dosiahla vlani tržby vo výške 159,3 milióna eur
-
Auto: Záujem o e-dodávky je slabý, Stellantis nevylučuje zatváranie závodov
-
Priemysel: Campari predá značky Cinzano a Frattina firme Caffo Group 1915
-
NDS: Výstavba košickej R2 významne pokročila, dokončujú povrch vozoviek
-
Rakúska polícia v boji proti mzdovému dumpingu preverí 1300 spoločností
-
Výnosy firmy ESET sa vlani zvýšili o 9 % na 691 mil. eur, vzrástol aj zisk
-
Amazon sa označil za podporovateľa malých a stredných podnikov v Rakúsku
-
Pozemky v Česku zdraželi za 15 rokov takmer o 320 %, rast sa ešte neskončil
-
Rakúski ekonómovia predpovedajú strednej a východnej Európe silný rast
-
Skupina DER Touristik SK dosiahla vlani tržby vo výške 159,3 milióna eur
-
P. Kmec: SR žiada historicky najvyššiu platbu z plánu obnovy za takmer 1 mld.
-
Nissan zápasí s finančnými problémami, požiadal dodávateľov o odklad platieb
-
Záujem Čechov o nehnuteľnosti v Chorvátsku klesá, viac ich láka Blízky východ
-
Auto: Záujem o e-dodávky je slabý, Stellantis nevylučuje zatváranie závodov
-
SaS: Lesy SR predávajú drevo firmám, ktoré nemajú spracovateľské kapacity
-
Automobilka Polestar bude svoj nový model vyrábať v závode Volvo na Slovensku
-
Skupina DER Touristik SK dosiahla vlani tržby vo výške 159,3 milióna eur
-
Analytik: Domáci turizmus v SR bude musieť ponúknuť viac než len prírodu
-
Auto: Predaj áut Tesly v Nemecku sa v júni prepadol o 60 %
-
ŠÚ SR: Slováci vlani zrealizovali viac ako 11 miliónov ciest za účelom rekreácie
-
MFSR: Výnos novej dane na sladené nápoje bude tento rok vyšší o 20 mil. eur
-
Fiala: Česko je proti novému cieľu EK znížiť emisie o 90 percent do roku 2040