Mnohé talianske reštaurácie počas tohto týždňa ponúknu svojim zákazníkom typické jedlá a regionálne produkty, ktoré zvyčajne nie sú súčasťou menu.
Cieľom tejto iniciatívy podporenej Ministerstvom zahraničných vecí Talianska je propagácia značky „Made in Italy“ prostredníctvom aktivít, ktoré sú spojené s dobrým jedlom a vysokokvalitnými produktmi pochádzajúcimi z tejto krajiny. Na Slovensku tento projekt organizuje Taliansko-Slovenská obchodná komora v spolupráci s Talianskym veľvyslanectvom v Bratislave.
Nasleduje zoznam niektorých reštaurácií, v ktorých budete môcť ochutnať degustačné menu:
BRATISLAVA A OKOLIE
Antica Toscana - Maďarská 101/27, Rusovce;
Prvý chod: Domáce zemiakové halušky so šafránom, krevetami a mušľami alebo Rigatoni s omáčkou “gricia”
Druhý chod: Hovädzie “spezzatino” so špargľou alebo Pečená pražma kráľovská s paprikou a bobkovým listom
Dezert: Babičkin koláč
Prvý alebo druhý chod podľa výberu a dezert – 18 eur
Basilicò - Dunajská 25, Bratislava;
Špecialita: „Scarpariello“ na beneventský spôsob so cherry paradajkami, ovčím syrom pecorino a parmezánom - 9,50 eur
Prvý chod: Paccheri s mečiarom, baklažánom a mätou - 12,50 eur
Druhý chod: Bravčová panenka podávaná s redukciou z červeného vína a gratinovanými zemiakmi - 11 eur
Don Saro Cucina Siciliana - Rostovská 7097/22 Bratislava;
Predjedlo: Bruschetta s baklažánovou penou a solenou ricottou alebo Ryžová guľka “arancino” s pistáciami z Bronte
Prvý chod: Tagliolini s „bottarga di muggine“ (sušeným kaviárom z parmice) a citrónovou vôňou alebo Špagety s rybím ragù
Dezert: Koláč s ricottou a hruškami
Luna Rossa - Koprivnická 3401/9D Dúbravka;
Osteria dell’Opera - Gorkého 210/5 Bratislava;
Predjedlo: Tradičná sicílska ryžová guľka “arancino” s ragù, hráškom, vareným vajcom a mozzarellou
Prvý chod: Paccheri z mesta Gragnano s kalamármi a artičokmi z mesta Cerda
Druhý chod: “Coda alla Vaccinara” (hovädzí chvost) s restovanou čakankou a citrónom
Dezert: “Torta tenerina” (mäkký koláč) z mesta Ferrara
Cena: 38 eur
Sapori Italiani - Krížna 39, Bratislava- U Italiana;
Predjedlo: Grilovaná byvolia mozzarella, sušená šunka prosciutto crudo a bazalkový krém - 12 eur
Prvý chod: Ravioli plnené kačacím mäsom a šťavou - 15 eur
Druhý chod: Tournedos Rossini s baby zeleninou - 35 eur
Dezert: “Millefoglie” s krémom Chantilly - 7 eur
Ristorante Italiano da Cono - Light Park - Račianska 1579/90, Nové Mesto
(v prípade záujmu o bližšie informácie kontaktujte reštauráciu)
Ristorante Italiano da Cono - Za Tehelňou 3977/9 Ružinov
(v prípade záujmu o bližšie informácie kontaktujte reštauráciu)
Ristorante Italiano da Cono - Zuckermandel - Žižkova 17/A, Bratislava;
(v prípade záujmu o bližšie informácie kontaktujte reštauráciu)
Ristorante Pizzeria da Mario e Nicola - Hlavná 619/95, Stupava;
(v prípade záujmu o bližšie informácie kontaktujte reštauráciu)
NITRA
Ristorante Friends& Rosario - Ľudovíta Čuláka 1626/11 949 01 Nitra
Predjedlo: Gratinované mušle sv. Jakuba
Prvý chod: Tagliolini s homárom a dužinou z čerstvých cherry paradajok
Druhý chod: “Gran fritto misto di pesce” - vyprážané kúsky rýb, kreviet a kalamárov Stredozemného mora
Dezert: Sorbetto z kalábrijského sladkého drievka
Boccaccio - Farská 1335/36 Nitra;
Predjedlo: Predjedlo “Boccaccio” alebo Marinované krevety
Prvý chod: Strozzapreti s morskými plodmi alebo Ravioli plnené tekvicou
Druhý chod: Teľací steak alebo Pražma kráľovská / Ostriež morský na stredomorský spôsob
Dezert: Tiramisù alebo Čokoládová tortička
Nápoje: 0,2 l bieleho alebo červeného vína, 0,75 l minerálnej vody
Cena: 40 eur
4. ročník Týždňa talianskej kuchyne vo svete. Ktoré reštaurácie budú ponúkať degustačné menu?
- November 13, 2019
S potešením vás pozývame na štvrtý ročník Týždňa talianskej kuchyne vo svete, ktorý sa uskutoční od 18. do 24. novembra 2019.
Najčítanejšie správy
-
Tieňové bankovníctvo rýchlo rastie, prvýkrát prekročilo objem aktív 250 bil. USD -
V ZVS holding spustili novú linku na výrobu veľkokalibrovej munície -
V Moldave nad Bodvou majú vyrobiť 4000 vozidiel Tatra za viac ako miliardu eur -
FS: Podnikateľov čakajú od nového roka viaceré zmeny v evidencii tržieb -
Viac ako polovica pobrežných veterných turbín je v čínskych vodách -
MZVEZ: V Taliansku sa dnes uskutoční štrajk v leteckej doprave -
IT: Zdraženie pamäťových čipov zníži predaj smartfónov v roku 2026 -
Rakúska vláda plánuje vytvoriť stimuly pre pracujúcich dôchodcov -
Od roku 2027 budú firmy povinne vyhotovovať e-faktúry, novelu podpísal prezident -
Svetový dopyt po uhlí smeruje tento rok k rekordným hodnotám
-
Tajomník rezortu diplomacie otvoril Honorárny konzulát SR v Neapole -
Turizmus: TUI zaznamenala vo finančnom roku 2024/25 najvyšší zisk v histórii -
Poľské orgány obžalovali Slováka z podvodu s DPH za 15 miliónov zlotých -
Auto: Komisia údajne upustila od zákazu spaľovacích motorov v EÚ -
Wizz Air pridáva z Bratislavy sedem nových pravidelných liniek -
V nemeckých továrňach sa budú vyrábať ukrajinské drony -
ÚV: Na obnove kaštieľa Rusovce sa v roku 2025 preinvestovalo asi 8,5 mil. eur -
NRSR: Nový zákon o obchodnom registri posunuli poslanci do 2. čítania -
Doprava: Začína sa výstavba najkratšieho z chýbajúcich úsekov diaľnice D3 -
Piešťany hľadajú dodávateľa 11 elektronabíjacích staníc
-
Svetový dopyt po uhlí smeruje tento rok k rekordným hodnotám -
MZVEZ: V Taliansku sa dnes uskutoční štrajk v leteckej doprave -
Od roku 2027 budú firmy povinne vyhotovovať e-faktúry, novelu podpísal prezident -
Viac ako polovica pobrežných veterných turbín je v čínskych vodách -
Tieňové bankovníctvo rýchlo rastie, prvýkrát prekročilo objem aktív 250 bil. USD -
FS: Podnikateľov čakajú od nového roka viaceré zmeny v evidencii tržieb -
Rakúska vláda plánuje vytvoriť stimuly pre pracujúcich dôchodcov -
V Moldave nad Bodvou majú vyrobiť 4000 vozidiel Tatra za viac ako miliardu eur -
V ZVS holding spustili novú linku na výrobu veľkokalibrovej munície -
IT: Zdraženie pamäťových čipov zníži predaj smartfónov v roku 2026