Prevádzkovatelia reštaurácií s terasami sa musia od 27. septembra pripraviť na zmeny. Musia mať totiž otvorenú aspoň jednu stranu.
Ako informoval Úrad verejného zdravotníctva, vyhláška presnejšie definuje exteriérové časti prevádzky, v ktorých je povolené podávanie pokrmov a nápojov. Ide o priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z troch bočných strán.
V súvislosti s hromadnými podujatiami, ktoré sú vnímané ako hromadné podujatia jednorazovej povahy trvajúce najviac 48 hodín, sa musia účastníci preukázať negatívnym testom na koronavírus nie starším ako 12 hodín.
Ako informoval Úrad verejného zdravotníctva, vyhláška presnejšie definuje exteriérové časti prevádzky, v ktorých je povolené podávanie pokrmov a nápojov. Ide o priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z troch bočných strán.
V súvislosti s hromadnými podujatiami, ktoré sú vnímané ako hromadné podujatia jednorazovej povahy trvajúce najviac 48 hodín, sa musia účastníci preukázať negatívnym testom na koronavírus nie starším ako 12 hodín.
Zdroj: sme.sk
Foto: webnoviny